середа, 18 жовтня 2017 12:21

Як зміняться пенсії до кінця жовтня

Як зміняться пенсії до кінця жовтня
До кінця жовтня всі пенсіонери отримають лист із Пенсійного фонду. Фото: Пенсійний фонд

Найбільше зросте пенсія у тих, хто мав тривалий страховий стаж і легальну високу зарплату.

Про це в "Сніданку з "1+1" розповів голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний.

"Ухвалений Верховною Радою закон відновлює страхові принципи пенсійної системи. Тобто пенсія залежатиме від того, скільки і як людина працювала. Перерахунок показує, що найбільше збільшення пенсій у тих, хто мав і тривалий страховий стаж, і легальну високу зарплату", - сказав Зарудний.

До кінця жовтня всі пенсіонери отримають лист, де буде вказано розмір їхньої нової пенсії, коефіцієнт стажу та заробітку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр сказав, хто не зможе отримувати пенсію

"Люди зможуть побачити, чому саме і як зросла пенсія. До реформи у пенсійній системі була така ситуація, що хтось мав великий стаж, хтось – невеликий, хтось – велику зарплату, інший – малу. Але всі отримували фактично однакову мінімальну пенсію. Зараз відновлюємо диференціацію розмірів пенсій. Тобто індивідуальний підхід залежно від того, скільки у людини стажу - це один чинник, який впливає на розмір пенсії. І другий – яка в людини була зарплата. В кожного буде індивідуальний розмір пенсії. Саме за цим принципом робиться перерахунок пенсій. Тому хтось отримав більше, хтось менше", - розповів голова правління Пенсійного фонду.

Людям, які працюють за кордоном, пенсію призначать після поновлення страхового стажу.

"Треба заплатити страхові внески за роки, коли працювали за кордоном. Мінімальний внесок сьогодні - це 704 гривні з коефіцієнтом 2. Тобто за місяць – 1400 гривень", - додав Олексій Зарудний.

Пенсіонери, які працюють, із 1 жовтня отримуватимуть виплати в повному обсязі. Раніше мали право на 85% пенсії.

Зараз ви читаєте новину «Як зміняться пенсії до кінця жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі