понеділок, 01 червня 2020 14:14

Як змінилися зарплати фрілансерів за час карантину

Серед фрілансерів найпопулярнішою залишається сфера-IT. Водночас найменші зарплати у цій сфері пропонують системним адміністраторам та копірайтерам.

Більшість українців, які працюють у такий спосіб, кажуть, що фріланс - їхня основна робота. Тільки 25,5% називають це тимчасовою зайнятістю чи додатковим підробітком, пише Ain.ua.

Автор: finance.ua
  Під час карантину 20,4% фрілансерів стали платити менше.
Під час карантину 20,4% фрілансерів стали платити менше.

Майже половина опитаних фрілансерів каже, що через коронакризу пропозицій роботи стало менше. Для 30,7% коронавірус не позначився на замовленнях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без роботи залишився кожен шостий: Міжнародна організація праці підрахувала збитки через Covid-19

Водночас під час карантину 20,4% респондентів стали платити менше. Серед таких фахівців найбільше маркетологів і дизайнерів. Водночас 13,1% фрілансерів стали заробляти більше.

Згідно з даними дослідження компанії KPMG, 96% компаній в Україні з 50 опитаних перевели працівників на віддалену роботу через карантин. Як показало опитування, 35% компаній не виключають імовірності зменшення розміру оплати праці в перспективі 1-2 місяців, проте інші 65% компаній планують залишити нинішній рівень зарплат.

Зараз ви читаєте новину «Як змінилися зарплати фрілансерів за час карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі