вівторок, 03 вересня 2019 12:03

Як змінилася вартість борщу за рік

Як змінилася вартість борщу за рік
З інгредієнтів борщу за рік подешевшала тільки морква. Фото: beardychef.com

За рік борщ подорожчав на 9%. У липні 2019-го приготувати борщ у середньому коштувало 108,1 грн. Торік - 99,1 грн.

"У липні торік 600 грамів свинини коштували 68,6 гривень, цьогоріч – 71,8. М'ясо подорожчало на 5%. Півкілограма картоплі у 2018-му обходилося 4 гривні, за рік – 7,6. Картопля підстрибнула на 90%", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто в Україні купує найдорожчий хліб

Торік улітку за буряк платили 5,2 грн/500 г. Зараз - 5,7 грн. Ціна зросла на 10%. Капусту продавали по 2,4 грн/300 г. За рік ціна зросла до 2,7 грн.

"Морква подешевшала на 36% - з 5,2 до 3,3 гривень за 200 грамів. Цибуля подорожчала на 71% - з 1,4 до 2,4 гривень за 200 грамів. За 200 грамів сметани торік треба було віддати 10,4 гривень, зараз – 11,7. Часник зріс в ціні на 53%", - каже Дорошенко.

Середня зарплата зросла на 18% - з 9141 до 10 783 грн. Мінімальна - на 12%. Становить 4173 грн. Пенсія за віком становить 3009 грн - на 17% більше, ніж торік.

Зараз ви читаєте новину «Як змінилася вартість борщу за рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі