понеділок, 31 грудня 2018 14:13

Як вплине на курс долара нова мінімальна зарплата

Як вплине на курс долара нова мінімальна зарплата
У найближчий час в українській економіці спостерігатиметься стабільне зростання доларової пропозиції Фото "Народна правда"

Зростання мінімальної зарплати на 12,1% збільшить грошову масу в обігу. Але курс долара в Україні не зросте вище 30-32 грн у 2019 році. Це відбудеться сприятливій кон'юнктурі на світових товарних біржах та підтримці МВФ.

Про це сказав Вадим Бардась, експерт з інвестицій та прогнозування European Analytical Centre, каналу 24

За його словами, в найближчий час в українській економіці спостерігатиметься стабільне зростання доларової пропозиції на міжбанківському валютному ринку – завдяки збільшенню грошових переказів та експорту товарів. За січень-жовтень Україна експортувала на 10% більш порівняно з попереднім періодом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данилишин: У 2019 році українці стануть заможнішими

Деякі ризики вносить завершення бюджетного періоду та вже традиційне зростання грошової маси в кінці року. Проте, ситуація на валютному ринку повністю контролюється Нацбанком. І будь-які ситуативні коливання будуть вчасно врівноважуватися за рахунок золотовалютних резервів,
– зауважив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто отримував найвищі зарплати в 2018 році

Офіційний рівень інфляції буде зберігатися в межах прогнозів НБУ – 5-7%, на думку Бардася. Однак реальне знецінення гривні може прискоритись до 10-15% річних. Причина – у збільшенні розмірів тіньової економіки, що може бути наслідком інтенсивного зростання фіскального тягаря та зниження ділової активності у 2019 році.





Зараз ви читаєте новину «Як вплине на курс долара нова мінімальна зарплата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі