четвер, 09 квітня 2020 16:39

Як у довоєнні роки – на світ очікує найбільша економічна криза

Як у довоєнні роки – на світ очікує найбільша економічна криза
Світове економічне зростання 2020 року буде негативним. Фото: pixabay.com

Економічна криза, яку викликала пандемія коронавірусу, стала найбільшою з часів Великої депресії 1929-1930-х.

Про це повідомила голова Міжнародного валютного фонду Кристаліна Георгієва під час звернення напередодні весняних зборів МВФ та Світового банку.

"Уже зрозуміло, що світове економічне зростання 2020 року буде негативним, і це ви побачите в економічному огляді МВФ, який вийде наступного тижня. Насправді ми очікуємо на найбільше економічне падіння з часів Великої депресії у 1930-х. Криза почалася в США, а згодом охопила весь світ. Тоді ВВП скоротився на 15%, обсяги міжнародної торгівлі впали вдвічі, а безробітним став кожен четвертий американець ", — повідомила Георгієва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У людей безвихідь": до чого призведе подовження карантину

За її словами, наразі МВФ прогнозує падіння показника ВВП на душу населення для 170 країн світу, хоча ще декілька місяців тому прогнозували зростання цього показника для 160 країн.

Найбільше нова криза вдарила по країнах, що розвиваються. До переліку цих країн входить і Україна. За розрахунками МВФ, із цих країн вивели близько $100 млрд іноземних інвестицій — це втричі більше, ніж за аналогічний період під час економічної кризи 2008-2009 років.

Українці стануть біднішими після карантину на 10%. Про це говорить ексміністр економіки Тимофій Милованов. Падіння ВВП в економіці залежить від того, наскільки довго продовжуватиметься карантин, і може становити від 5 до 10 відсотків. Рівень кризи залежатиме і від того, яким чином спрацює держава в плані підтримки малого і середнього бізнесу і від швидкості відновлюваності бізнесу.

Зараз ви читаєте новину «Як у довоєнні роки – на світ очікує найбільша економічна криза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі