пʼятниця, 18 грудня 2020 10:38

Як шахраї дурять українців при купівлі новорічних ялинок

Як шахраї дурять українців при купівлі новорічних ялинок
Зловмисники створюють фальшиві сайти з привабливими цінами. Фото: pixabay.com

Українцям варто бути обережними при купівлі штучних новорічних ялинок в Інтернеті. Зловмисники створюють фальшиві сайти з привабливими цінами.

На такі сайти можна потрапити через рекламу в інтернеті. Аферисти заманюють людей приємними цінами. Далі діють за наступною схемою - виманюють передоплату за безготівковим розрахунком та, зібравши певну кількість грошей, сайт просто зникає, а людей – блокують, розповідає "Сьогодні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичні ялинки оброблять смердючою сумішшю

Розпізнати шахрайський ресурс складно. Експерти радять уважно вивчити сайт.

Варто перевірити в інтернеті телефон, який вказаний на сайті. Попередні жертви могли повідомити, що він шахрайський. Також слід почитати відгуки на цей магазин. Можна ще звернути увагу на ціни. Якщо вони набагато нижчі за ринкові – варто замислитись.

Однак це не єдиний фактор ризику. В інтернеті можуть продати також браковану ялинку. Тому, краще купувати дерева у звичайному магазині.

2020 року новорічні дерева знову подорожчали. Найменше дерево у столиці коштує 250-300 грн, а велике, під 3 м – до 2 тис грн. Середня ялинка, заввишки приблизно 1,8 м, обійдеться в 600 грн.

Зараз ви читаєте новину «Як шахраї дурять українців при купівлі новорічних ялинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі