вівторок, 18 грудня 2018 15:56

Як розпізнати фальшиві долари

Як розпізнати фальшиві долари
Справжні долари захищені водяними знаками, написами і цифрами, які наносяться мікротекстом. Фото: Всвіті

Найчастіше фальшивомонетчики підробляють банкноти номіналом $100. Водночас купюри як старого, так і нового зразка мають надійний рівень захисту.

"На справжніх 100-доларових банкнотах старого зразка цифри, що позначають номінал, змінюють відтінок із зеленого на темно-фіолетовий. На банкнотах нового зразка - із мідного на зелений. На підробці відбувається неточна зміна кольору", - каже банкір Сергій Черненко, передає Сегодня.

Фальшиві долари можна розпізнати на дотик. Справжня валюта виготовляється з паперу з додаванням бавовни та льону. Тому банкноти злегка шорсткі.

"У нових 100-доларових купюрах додали синю захисну стрічку з цифрами 100 і зображенням дзвіночків. При нахилі банкноти вони починають рухатися", - наголошує Сергій Черненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Облігації чи депозити: як вигідніше зберігати гроші

Справжні долари захищені водяними знаками, написами і цифрами, які наносяться мікротекстом.

"Найпоширеніші місця, де можна купити фальшиві долари - це вокзали, базари, нелегальні обмінники. За даними Нацбанку, минулого року обсяг підроблених 100-доларових банкнот в Україні склав 94% від загальної кількості вилучених підроблених доларів", - пояснює банкір.

Минулоріч кількість вилучених із обігу підроблених банкнот гривні становила 0,00036% від загальної кількості готівки. На 1 млн справжніх банкнот припадало близько 3,6 шт. підробок. У країнах ЄС за підсумками 2017-го цей показник становив близько 33 шт. підроблених банкнот євро.

Зараз ви читаєте новину «Як розпізнати фальшиві долари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі