середа, 26 грудня 2018 21:10

Як побудувати кар'єру: 6 порад від експертів

Як побудувати кар'єру: 6 порад від експертів
Кар'єру можна побудувати і без досвіду роботи. Потрібно розраховувати на власні сили і навчатися чомусь новому. Фото: Бізнес-UA!

Для більшості українців пошук роботи пов'язаний з проблемами і труднощами. Працевлаштуватися без проблем вдається кожному п'ятому.

Тим, хто знайшов роботу, потрібно слідувати порадам, щоб побудувати кар'єру і зарекомендувати себе новому керівництву, пише hh.ua.

1. Запам'ятайте: вам ніхто нічого не винен. Роботодавець виплачує зарплату за результатами роботи. У кращому випадку на початку вас чекає нетривале стажування, після чого - вільне плавання. Щоб не втратити роботу, потрібно розраховувати тільки на себе.

2. Відсутність досвіду - не вада. Крім того, це не привід займатися нудною і безперспективною роботою. Робити потрібне те, що подобається. Водночас деякі роботодавці віддають перевагу працівникам без досвіду. Таких легше навчити чомусь новому.

3. Ви маєте вибір. Не потрібно триматися за місце, якщо не складаються стосунки з керівництвом чи колегами.

4. Працюйте з тими, у кого можна чогось навчитися. Не бійтеся запитувати, просити поради чи допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роботодавців оштрафували за неоформлених працівників на 4,5 млн грн

5. Не вчіться на своїх помилках, вчіться на чужих. Якщо щось не спрацювало у колеги, навряд чи спрацює у вас.

6. Не купуйтеся на порожні обіцянки. Тікати потрібно від роботодавців, які не поспішають зараховувати до штату, туманно описують службові обов'язки і чітко не називають рівень зарплати чи тривалість випробувального терміну.

Щороку роботодавці активно шукають працівників перед новорічними святами. Тоді з'являються вакансії з пропозицією сезонної роботи. Затребувані пакувальники подарунків, продавці на ярмарки, актори на роль Діда Мороза та Снігурки.

Зараз ви читаєте новину «Як побудувати кар'єру: 6 порад від експертів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі