середа, 09 березня 2022 22:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Як отримати відшкодування за знищене під час війни майно

Як отримати відшкодування за знищене під час війни майно
Шмигаль анонсував нові послуги. Фото: Кабмін

Через додаток "Дія" можна буде отримати відшкодування за зруйноване чи пошкоджене майно.

Про це повідомив прем'єр Денис Шмигаль.

"Кожен, хто залишився без даху над головою. Кожен, чий дім чи квартира були знищені окупантом, зможе залишити заявку на відшкодування в "Дії". Ми вже створили "Фонд відновлення зруйнованого майна та інфраструктури". І як тільки війна буде завершена, ми почнемо відновлювати усе, що зруйнував ворог", – сказав він.

У "Дії" також з'явиться нове тимчасове цифрове посвідчення "єДокумент".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Винуватці горітимуть у пеклі" - мер Маріуполя відреагував на ворожий авіаудар по пологовому

Воно міститиме паспортні дані, ІПН та за можливості фото. Його визнаватимуть органи державної влади, Нацполіція, військові на блокпостах. Новий документ автоматично буде доступний всім користувачам.

Росія о 4:00 ранку 24 лютого напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Як отримати відшкодування за знищене під час війни майно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі