вівторок, 07 липня 2020 12:18

Як карантин вплинув на споживання електроенергії в Україні

Як карантин вплинув на споживання електроенергії в Україні
Найбільшим споживачем електроенергії в Україні є промисловість. Фото: https://pixabay.com/

Під час перших 3 тижнів карантину середньодобове споживання електроенергії в Україні зменшилося на 7,2%, порівняно з аналогічним періодом 2019 року.

У березні зниженню споживання струму сприяло потепління. А у квітні - зниження ділової активності.

Найбільшим споживачем електроенергії в Україні є промисловість. Вона використовує майже половину виробленого струму. Другим великим споживачем є населення, на яке припадає понад третина обсягу, пише "Економічна правда".

Комунальна сфера, транспорт, сільське господарство, будівництво та інші непромислові споживачі використовують решту енергії.

Як зазначають в Укренерго, на 21% менше струму витратили в машинобудівній галузі, на 17% - у транспортній, на 13% - у металургійній. Рівень споживання населенням зменшився лише на 1%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На що українці витрачають найбільше грошей

З 12 травня, після послаблення карантину, тенденція до зниження споживання електроенергії призупинилася. Однак збільшення споживання було несуттєвим.

У травні середньодобове споживання струму зменшилося на 4,9%. Найбільший спад показали транспортний сектор - 27%, машинобудівна галузь - 18,1%, комунально-побутові підприємства - 14,8%, харчова та переробна промисловість - 8,4%, металургія - 8,1%.

При цьому витрати електроенергії населенням зросли на 6,2%. В хімічній промисловості зросло споживання на 10%. У червні загальне середньодобове споживання зменшилося на 6,6%.

За прогнозами Мінекоенерго, 2020 року зменшення споживання електроенергії в Україні становитиме 9,5%.

Тарифи на електроенергію для населення не підвищуватимуть.

"Я хочу заспокоїти наше населення, яке має затверджений тариф на електроенергію. Він незмінний вже з 2017 року. І, як вже неодноразово наголошував прем'єр-міністр, ніхто не готує рішення щодо підвищення цього тарифу", - сказала виконувачка обов'язків міністра енергетики Ольга Буславець.

Зараз ви читаєте новину «Як карантин вплинув на споживання електроенергії в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі