пʼятниця, 25 листопада 2011 10:47

Ахметов дає за львівську енергокомпанію на 100 тисяч більше від стартової ціни

Ахметов дає за львівську енергокомпанію на 100 тисяч більше від стартової ціни

Найбільший приватний енергохолдинг країни "ДТЕК" бізнесмена Ріната Ахметова запропонував 1 млрд 932,1 млн грн за купівлю  45,103% акцій енергогенеруючої компанії ПАТ "Західенерго" (Львів).

Про це повідомив глава Фонду державного майна (ФДМ) Олександр Рябченко під час конкурсу з продажу.

"В інформаційному повідомленні була зазначена ціна, яка складає 1 мільярд 392 мільйони, і були визначені фіксовані вимоги конкурсу, які були погоджені відповідним розпорядженням Кабінету міністрів ... ДТЕК, який зареєстрований на Кіпрі, згоден виконати всі фіксовані умови конкурсу і пропонує за цей пакет акцій 1 мільярд 932 мільйона 100 тисяч гривень, тобто на 100 тисяч гривень більше, ніж було зазначено в інформаційному повідомленні", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українську енергетику продають олігархам удвічі дешевше за ринкову вартість?

Глава Фонду також розповів, що в процесі розгляду документів, які були надані до Фонду держмайна, було встановлено, що покупець повністю відповідає вимогам, зазначеним в інформаційному повідомленні щодо діяльності підприємства, розкриття інформації про його засновників і відсутності державної частки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейським інвесторам не терпиться скупити енергетику України

"Зважаючи на те, що учасник конкурсу запропонував у конкурсній пропозиції ціну, яка є не нижчою за ту, яка опублікована в інформаційному повідомленні, надав згоду на виконання всіх фіксованих умов конкурсу, то, згідно з пунктом 62 Державної програми приватизації, він може бути визнаний покупцем, і Фонд державного майна може йому продати цей пакет акцій за умови його згоди на перегляд початкової вартості пакета акцій", - сказав Рябченко.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов дає за львівську енергокомпанію на 100 тисяч більше від стартової ціни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі