середа, 07 жовтня 2020 18:47

7 млрд грн на ремонт: Укренерго планує масштабні роботи

7 млрд грн на ремонт: Укренерго планує масштабні роботи
Укренерго планує масштабні роботи за 7 млрд грн. Фото: pixabay.com

Наступного року Укренерго розпочне масштабну реконструкцію електромереж по всій Україні. Програма реконструкції передбачає технічне переоснащення, ремонт електромереж і придбання обладнання, також нове будівництво. На це планують витратити 7,128 млрд грн.

В Україні часто проводять ремонт електромереж, проте на великі суми хіба будували електростанції, розповів Gazeta.ua експерт із енергетики Юрій Корольчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зелені енергетики зіткнулися з інтересами "зеленої" партії - політолог

"Вартість робіт завелика, беручи до уваги, що 76% заявлених коштів підуть на ремонт і лише 24% на нове будівництво. Тому є питання, наскільки об'єктивно виділили кошти і чи потрібен нам взагалі такий масштабний ремонт. Але 75% вартості - це кредити Міжнародного банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, банку уряду Німеччини. Решта наші тарифи. Тому думаю, такі поважні банки ретельно перевірили, на що підуть їхні інвестиції. Але не здивуюся, якщо за рік випливе, що в деяких роботах не було необхідності, десь підвищували вартість матеріалів. Це наша корупційна хвороба. Проте, якщо ці кошти дійсно використають правильно і зроблять електромережі не просто новішими, а більш сучасними, то це лише нам на користь, адже це наш комфорт та безпека. Будемо більш впевнені, що ніде не буде неприємностей чи перебоїв з електроенергією. Тарифи для простих споживачів через ремонт не піднімуться, хіба планово, за вказівками уряду".

До кінця року електроенергія для населення однозначно не дорожчатиме. Скоріше за все, ціна не змінюватиметься протягом усього опалювального періоду.

Зараз ви читаєте новину «7 млрд грн на ремонт: Укренерго планує масштабні роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі