пʼятниця, 26 грудня 2014 15:30

4 тисячі гривень заробляють на продажі небесних ліхтариків
5

Фото: надані Артемом Вовченком

У Києві заборонили бахкати салютами, феєрверками і петардами на новорічні свята. Через це упали продажі піротехніки у столиці. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів продавець святкової атрибутики Артем Вовченко, який замість салютів пропонує киянам запускати у небо повітряні ліхтарики.

"Китайські ліхтарики добре продаються протягом року. Їх охоче купують на дні народження і весілля, аби запустити у небо і загадати бажання, - каже Артем Леонідович. – Торгую повітряними ліхтариками з масляним пальником, який вбудована в конструкцію. Є моделі з парафіновим пальником, який іде в комплекті до ліхтарика".

За словами Вовченка, найбільшою популярністю користуються червоні ліхтарики у формі купола і серця.

"Розрізняють ліхтарики за типами пальників, - пояснює продавець. – Замовник сам може вибрати форму, розмір і колір ліхтарика. У формі серця часто замовляють чоловіки, які готуються до освідчення. Дехто бере ліхтарики на подарунки. У грудні продав партію сто штук на відкриття магазину, 18 купили на день народження для дівчини, яка святкує повноліття. Влітку з'явилася мода на жовто-сині".

Конструкція паперового ліхтарика нагадує повітряну кулю.

"Це безпечніше за феєрверки і петарди, - говорить Артем. – Ліхтарик може піднятися у небо на 200 метрів. Запускати найкраще, коли стемніє. Щоб не трапилося біди, не треба під час запуску використовувати сторонні займисті предмети, крім тих, які є у комплекті. Забороняємо прикріплювати до нього сторонні предмети".

Коштують китайські ліхтарики від 20 до 80 грн. Комплект з 50 ліхтариків продається за 600 грн.

"Економити на такій продукції не раджу. Зараз на прилавках багато підробок. Дешеві важко запалюються, часто піднімаються вверх на 2-3 метра і падають людям на голову, - розказує продавець. - Не можна запускати небесний ліхтарик в безпосередній близькості від дерев, ліній електропередач, автозаправок, аеропортів і складів. Для розваги вибирайте відкриту територію. Заборонено використовувати небесний ліхтарик, якщо швидкість вітру більше 5 метрів за секунду. Тоді політ буде неконтрольованим. Ліхтарик може залетіти у вікно чи заплутатися в проводах".

На продажі небесних ліхтариків заробляє 3-4 тисячі гривень в місяць.

Зараз ви читаєте новину «4 тисячі гривень заробляють на продажі небесних ліхтариків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі