четвер, 31 грудня 2020 12:23

2021-го українським виробникам буде легше пробитися на ринок Великої Британії

2021-го українським виробникам буде легше пробитися на ринок Великої Британії
Угода про вільну торгівлю набуде чинності 1 січня 2021 року. Фото: pexels.com

Українські товари зможуть вільно потрапляти на британський ринок завдяки угоді про вільну торгівлю з Великою Британією.

Вона набуде чинності 1 січня 2021 року. Вільний доступ отримає 98% української продукції, повідомляє Міністерство розвитку економіки

З 2023 року для України лібералізують ще 2% торгівлі.

"Важливим було не тільки підписати угоду з Великою Британією, але і узгодити це з Європейським Союзом, враховуючи підписану раніше Угоду про асоціацію. Нам вдалося досягти хороших результатів, оскільки наші показники торгівлі з Євросоюзом не були змінені", - сказав міністр Ігор Петрашко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британія надасть Україні понад 1,3 млрд євро кредиту

Також міністерство готує нові угоди з Тунісом, Єгиптом, Йорданією, В'єтнамом, Індонезією та Китаєм. Україна планує розширити можливості для преференційного експорту товарів на ринки ЄС, Норвегії, Ісландії, Швейцарії та Грузії в рамках регіональної конвенції ПанЄвроМед.

Президент Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон підписали угоду про політичну співпрацю, вільну торгівлю та стратегічне партнерство, яка замінить угоду про асоціацію у торгівлі з Британією після Brexit.

Зараз ви читаєте новину «2021-го українським виробникам буде легше пробитися на ринок Великої Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі