середа, 07 жовтня 2020 22:56

Британія надасть Україні понад 1,3 млрд євро кредиту

Британія надасть Україні понад 1,3 млрд євро кредиту
Меморандум передбачає співпрацю в оборонній галузі. Фото: glavcom.uа

У Лондоні міністр оборони України Андрій Таран та Державний секретар з питань оборони Великої Британії та Північної Ірландії Бен Уоллес підписали меморандум про посилення співпраці між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії у військовій і військово-технічній сферах.

Документ передбачає залучення фінансування Британського експортно-кредитного агентства у розмірі 1,25 млрд фунтів стерлінгів (1,37 млрд євро). Про це повідомляє Офіс Президента.

"У присутності Президента України Володимира Зеленського, який перебуває з офіційним візитом у Великій Британії, міністр оборони України Андрій Таран та Державний секретар з питань оборони Великої Британії та Північної Ірландії Бен Уоллес підписали Меморандум про посилення співпраці між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії у військовій і військово-технічній сферах", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подружжя Зеленських зустрілося з британським принцом Вільямом

Як зазначається, меморандум також передбачає співпрацю в оборонній галузі.

"Важливим є залучення фінансування Британського експортно-кредитного агентства у розмірі 1,25 млрд фунтів стерлінгів. Це має суттєво підвищити ефективність і скоротити терміни реалізації спільних проектів у оборонній сфері, що є критично важливим в умовах загострення ситуації, що триває в Чорноморському регіоні", - відзначається в повідомленні.

У рамках візиту Президента України Володимира Зеленського до Великої Британії, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зустрівся з державним секретарем у закордонних справах і справах співдружності націй та розвитку Великої Британії Домініком Раабом. Кулеба поінформував про створення Кримської платформи та запросив Велику Британію до участі у ньому.

Зараз ви читаєте новину «Британія надасть Україні понад 1,3 млрд євро кредиту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі