субота, 22 квітня 2017 09:11
Сергій Дзех
Сергій Дзех
Журналіст, редактор

Поставив кіоск

– Бачив, що в Полтаві відбувається? Народ повстав. Не віддамо арку виродкам! – каже телефоном Андрій.

Позаминулого тижня містяни вийшли на пікет проти будівництва кафе у будинковій арці. На них накинулися охоронці забудовника з Кременчука. Били ножами й застосували сльозогінний газ. Люди їх прогнали, болгаркою спиляли металеві листи, якими був заварений прохід в арку. Наступного дня зайняли міськраду. Вимагають відставки мера Олександра Мамая і заборони на спорудження кіосків.

– Пишаюся тими, хто отак пішов проти нашого кня­зька. Я хоч і не ночую у мерії, але думками з хлопцями, – продовжує Андрій. – Вірю, що переможемо. Назад не відступимо принципово. Мамая народ нарешті має дотиснути. Хай котиться з міста. І кіоски всі з собою забирає. Нічого гівна у центрі міста наставляти.

За кілька днів у Facebook жаліється Юрій, сусід Андрія: той поставив у їхньому дворі металевий кіоск і торгує самогоном. Вечорами туди сходяться п'яниці й лякають дітей. На прохання прибрати споруду Андрій не реагує.

– Як же твоя принциповість і гівняні кіоски? – телефоную йому.

– Так то ж про центр говорили. А я, вважай, на забитій окраїні живу. Сюди ніхто з туристів не доїде і нічого роздивлятися не буде. То яка різниця, що тут стоїть?

Зараз ви читаєте новину «Поставив кіоск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі