суббота, 22 апреля 2017 09:11
Сергей Дзех
Сергей Дзех
Журналист, редактор

Поставив кіоск

– Бачив, що в Полтаві відбувається? Народ повстав. Не віддамо арку виродкам! – каже телефоном Андрій.

Позаминулого тижня містяни вийшли на пікет проти будівництва кафе у будинковій арці. На них накинулися охоронці забудовника з Кременчука. Били ножами й застосували сльозогінний газ. Люди їх прогнали, болгаркою спиляли металеві листи, якими був заварений прохід в арку. Наступного дня зайняли міськраду. Вимагають відставки мера Олександра Мамая і заборони на спорудження кіосків.

– Пишаюся тими, хто отак пішов проти нашого кня­зька. Я хоч і не ночую у мерії, але думками з хлопцями, – продовжує Андрій. – Вірю, що переможемо. Назад не відступимо принципово. Мамая народ нарешті має дотиснути. Хай котиться з міста. І кіоски всі з собою забирає. Нічого гівна у центрі міста наставляти.

За кілька днів у Facebook жаліється Юрій, сусід Андрія: той поставив у їхньому дворі металевий кіоск і торгує самогоном. Вечорами туди сходяться п'яниці й лякають дітей. На прохання прибрати споруду Андрій не реагує.

– Як же твоя принциповість і гівняні кіоски? – телефоную йому.

– Так то ж про центр говорили. А я, вважай, на забитій окраїні живу. Сюди ніхто з туристів не доїде і нічого роздивлятися не буде. То яка різниця, що тут стоїть?

Сейчас вы читаете новость «Поставив кіоск». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі