пʼятниця, 06 січня 2023 13:41

Спецтема: Війна Росії проти України

З'явилися подробиці феєричного розгрому в Макіївці

З'явилися подробиці феєричного розгрому в Макіївці
Росіяни розбирають завали розбомбленого ПТУ. Фото: РИА Новости

На момент удару ЗСУ по базі російських окупантів у Макіївці на Донеччині в будівлі ПТУ було більше 400 солдатів. Їхні командри в цей час влаштували собі застілля в іншому місці.

Про це стало відомо після допиту командира 1444 МСП полковника Романа Єнікєєва та начальника штабу Володимира Кузькіна, повідомив російський проєкт "ВЧК-ОГПУ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розтрощену базу окупантів у Макіївці показали із супутника

"Зараз триває активний пошук того, кого можна було б публічно зробити винним, що вже є питанням політичним, а не військовим.У будівлі ПТУ насправді було більше, ніж озвучені 400 мобілізованих, але зараз статистика за рахунок великої кількості останків і безвісти зниклих "розмивається". Реальна кількість жертв може становити близько 300 осіб ", - зазначило інформоване джерело проєкту.

У перші хвилини 2023 у базу РФ в окупованій Макіївці прилетіли "подарунки" від ЗСУ. Українські воїни завдали потужного удару з HIMARS по окупантах, які перебували у будівлі училища №19.

Ліквідованих рашистів рахують сотнями. Знищено також практично всю військову техніку, що стояла впритул до будівлі без найменшої ознаки маскування. Але в Міноборони РФ заявляють лише про 63 загиблих своїх військових. Згодом кількість офіційно підтверджених "двохсотих" зросла до 89. В РФ заявили, що окупанти самі винні, що ЗСУ вирахували їх, адже користувалися мобільними телефонами, попри заборону.

Зараз ви читаєте новину «З'явилися подробиці феєричного розгрому в Макіївці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі