понеділок, 21 серпня 2023 10:14

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ звільнили 43 кв. км української землі на Бахмутському напрямку

ЗСУ звільнили 43 кв. км української землі на Бахмутському напрямку
Росіяни не можуть вийти з Бахмута і не можуть повноцінно просуватися там. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройні сили України вже звільнили на Бахмутському напрямку 43 кв. км української території.

Відчутне просування фіксують по південному флангу довкола Бахмута, заявила 21 серпня в ефірі національного телемарафону заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передає Gazeta.ua.

"Наші війська просуваються. Станом на зараз звільнено ще три квадратні кілометри. Загалом ми можемо говорити про звільнення 43 квадратних кілометрів нашої землі на цьому напрямку", – сказала вона.

На північному боці Бахмута ворог намагається вибити ЗСУ з позицій, адже наші воїни зайняли там панівні висоти і добряче дошкуляють росіянам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12 танків і сотні окупантів за добу: оновили втрати РФ в Україні

"Фактично ворог там у пастці. Росіяни не можуть вийти з Бахмута і не можуть повноцінно просуватися там", – додала заступниця міністра оборони.

Маляр розповіла, що окупанти намагаються також оточити Авдіївку, але Сили оборони не дають змоги РФ це зробити.

Що стосується Мар'їнки, то ворог фактично знищив там усю інфраструктуру і житлові будинки. Водночас агресор досі не може взяти місто під контроль.

Збройні сили України просунулись до околиць Роботиного в Запорізькій області, а також ведуть контрнаступ ще на двох напрямках фронту.

Сили оборони активізували зусилля щодо деокупації територій та мають успіхи, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої на Донбасі тривають.

Російська армія продовжує наступ на північний схід від Куп'янська, але успіху не має. Війська ворога провели безуспішні наступальні дії поблизу Синьківки в 9 км на північний схід від Куп'янська.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ звільнили 43 кв. км української землі на Бахмутському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі