пʼятниця, 22 липня 2022 07:18

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відігнали окупантів під Бахмутом. Ворог рахує втрати

ЗСУ відігнали окупантів під Бахмутом. Ворог рахує втрати
На Донбасі окупанти обстрілюють позиції наших військ по всій лінії зіткнення. Фото: Генштаб

На Бахмутському напрямку Збройні сили України відігнали окупантів у напрямках Доломітне – Новолуганське й Стряпівка – Соледар.

Ворог зазнав втрат. Продовжує штурмувати Вуглегірську ТЕС і Покровське. Бойові дії тривають, повідомив Генеральний штаб ЗСУ в Facebook.

Противник обстрілював позиції наших військ в районах населених пунктів Берестове, Бахмут, Костянтинівка, Білогорівка, Покровське, Кодема, Весела Долина, Нью-Йорк, Яковлівка, Васюківка, Кліщіївка та території Вуглегірської ТЕС. З авіації вгатив неподалік Стряпівки.

На Слов'янському напрямку окупанти з артилерії стріляли неподалік Дібровного, Чепіля, Адамівки, Карнаухівки, Микільського, Курульок, Хрестища й Мазанівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетна атака по Краматорську: під завалами школи шукають людей

На Донецькому напрямку основні зусилля противника зосереджуються на Краматорському й Бахмутському напрямках. Систематично обстрілює позиції наших військ вздовж лінії зіткнення для запобігання перекидання резервів на інші напрямки. Намагається поповнити запаси боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів.

На Краматорському напрямку противник стріляв з танків ствольної та реактивної артилерії поблизу Донецького, Серебрянки, Верхньокам'янського, Спірного й Івано-Дар'ївки. Веде штурмові дії в напрямку Верхньокам'янка – Верхньокам'янське. Бойові дії тривають.

На Авдіївському, Новопавлівському й Запорізькому напрямках противник з артилерії гатив в районах населених пунктів Піски, Авдіївка, Новомихайлівка, Пречистівка, Залізничне, Павлівка, Времівка, Новоандріївка, Шевченко, Тернувате, Володимирівка, Новояковлівка, Малі Щербаки, Кам'янське й Полтавка. Авіаудар зафіксували біля Пречистівки.

Російський наступ на Донбасі, імовірно, закінчиться без захоплення Слов'янська чи Бахмута. Таку думку висловили в Інституті вивчення війни (ISW). Окупанти продовжують здійснювати незначні атаки на північний захід від Слов'янська і навколо району Сіверська й Бахмута, не захопивши жодної значущої території.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відігнали окупантів під Бахмутом. Ворог рахує втрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі