вівторок, 19 квітня 2022 09:22

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відбили наступ у Рубіжному та Попасній - Гайдай

ЗСУ відбили наступ у Рубіжному та Попасній - Гайдай
Українські захисники тримають лінію оборони на Донбасі та нищать ворогів - Гайдай. Фото: Генштаб ЗСУ

На сході України воїни ЗСУ тримають лінію оборони, знищуючи окупантів та їхню техніку.

У ніч на 19 квітня бійці відбили наступ ворога в Рубіжному та Попасній на Луганщині, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай вранці 19 квітня.

"Загострення вже почалося. Важка ситуація. Але наші захисники тримають лінію оборони. Повідбивали наступ у Рубіжному, Попасній. Там втрати ворога - десятки загиблих. Наші хлопці збили безпілотник "Орлан-10", важку техніку теж підбили. Тримають позиції", - розповів Гайдай в ефірі "Єдиних новин".

За його словами, цієї ночі суттєво збільшилася кількість ворожих атак, обстрілів та авіаударів. Проте росіяни не мали успіху на жодній зі своїх позицій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія наступає на схід і південь, виконавши роботу над помилками - міноборони США

Гайдай вчергове закликав людей евакуюватися з регіону. Зазначив, що 19 квітня людей знову евакуюватимуть, попри відсутність "формального режиму тиші та формальних коридорів".

Намагатимуться врятувати охочих із Рубіжного, Сіверськодонецька, Лисичанська, Попасної та Гірської громади.

"В евакуації нам допоможуть сьогодні волонтери, поліція доставлятиме до автобусів літніх і маломобільних, а також людей з укриттів. Тому, коли побачите патрульних, не зволікайте - це шанс врятуватися. З кожним днем таких можливостей меншає", - наголосив Гайдай.

18 квітня Росія розпочала "велику битву" за Донбас. До неї країна-агресорка готувалася, заявив президент Володимир Зеленський. Він зазначив, що на півдні та сході РФ атакує більш продумано, ніж раніше.

Ранок минулої доби окупанти розпочали зі спроби прориву оборони ЗСУ майже по всій лінії фронту на території Донецької, Луганської й Харківської областей. Наші війська тримаються. Лише у двох місцях росіянам вдалося прорватися - це Кремінна на Луганщині та ще одне невелике місто, сказав секретар РНБО Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбили наступ у Рубіжному та Попасній - Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі