середа, 28 грудня 2022 11:10

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ наближаються до воріт на Сіверськодонецьк та Лисичанськ – NYT

ЗСУ наближаються до воріт на Сіверськодонецьк та Лисичанськ – NYT
Українським захисникам залишилося декілька кілометрів до Кремінної. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські військові наближаються до звільнення Кремінної на Луганщині.

Деокупація міста дозволить Збройним силам України контролювати основні дороги на Сіверськодонецьк та Лисичанськ, які є промисловими центрами Донбасу. Про це йдеться в матеріалі New York Times.

"Кремінна є воротами до двох набагато більших міст поблизу, Сіверськодонецька й Лисичанська, важливих промислових центрів Донбасу. Взяття міста й інших населених пунктів поблизу розширить плацдарм для українських військ у регіоні та дасть їм контроль над основними дорогами, що ведуть до Сіверськодонецька та Лисичанська", – пишуть у статті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація в Кремінній: Гайдай розповів, чи взято місто українськими військами

Навколо Кремінною протягом 27 грудня точилися бої, а ЗСУ наблизилися до цього населеного пункту. Водночас росіяни намагаються захистити одне з найбільш важко здобутих ними досягнень у цій війні, зазначило видання.

Після низки відступів російські військові укріпили свої позиції під Кремінною оборонними бар'єрами.

Українські Сили оборони досягли великих успіхів у напрямку Сватове-Кремінна Луганської області. Численні російські джерела повідомляли про вдалі атаки наших воїнів на цій ділянці фронту, повідомив американський Інститут вивчення війни.

Українським захисникам залишилося декілька кілометрів до Кремінної. Російські окупанти безрезультатно контратакують на напрямку Сватове-Кремінна, заявив керівник Луганщини Сергій Гайдай напередодні.

Росіяни поставили собі за мету вийти на адміністративний кордон Донецької області до кінця поточного року, заявили в Міноборони.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ наближаються до воріт на Сіверськодонецьк та Лисичанськ – NYT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі