четвер, 24 травня 2018 15:39

"Зло буде покарано" - Порошенко про висновки слідчих трагедії Boeing 777

"Зло буде покарано" - Порошенко про висновки слідчих трагедії Boeing 777
Порошенко прокоментував висновки міжнародних слідчих у справі про збиття Boeing 777 / фото: Волинське Агентство Розслідувань

Тепер є усі підстави сподіватися, що вже найближчим часом Прокуратура Нідерландів зможе представити в суді обвинувачення проти причетних до збиття літака Boeing 777.

Про це український президент Петро Порошенко написав у своєму Facebook.

"Завдяки злагодженим діям правоохоронних органів України, Австралії, Бельгії, Малайзії та Нідерландів за сприяння партнерських служб з низки інших країн вдалося встановити "прописку" Бука-вбивці: 53-я Курська зенітно-ракетна бригада Збройних сил РФ. Україна зробить усе можливе, аби дії Російської Федерації як держави, що підтримує тероризм, отримали належну оцінку у Міжнародному Суді ООН в рамках розгляду ініційованої нами на початку минулого року справи. Зло буде покарано", - зазначив Порошенко.

24 травня у Гаазі відбулась прес-конференція, під час якої представники об'єднаної слідчої групи з розслідування аварії літака МН17 оприлюднили проміжні результати розслідування катастрофи літака Boeing 777 у небі над Донбасом. Слідчі підтвердили, що зенітно-ракетний комплекс "Бук", із якого був збитий пасажирський літак МН17, на окуповану частину Донбасу був завезений із Росії.

17 липня 2014 року у небі над Донбасом був збитий пасажирський літак Boeing 777, який здійснював рейс з Амстердама до Куала-Лумпура. В катастрофі загинули усі 298 людей, що перебували на борту. У вересні 2016-го представники міжнародної слідчої групи заявили, що літак збила ракета з комплексу "Бук", який на тимчасово непідконтрольну територію Донбасу завезли з Росії.

Зараз ви читаєте новину «"Зло буде покарано" - Порошенко про висновки слідчих трагедії Boeing 777». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі