середа, 27 грудня 2017 14:04

Жителі ЛНР вправно ухиляються від "армійського призову" бойовиків

Жителі ЛНР вправно ухиляються від "армійського призову" бойовиків
Батогом і пряником: у ЛНР і ДНР по-різному вербують терористів. Фото: Радіо Свобода

У терористичному формуванні ДНР триває масштабна кампанія з вербування місцевих жителів для "проходження військової служби" в 1-му армійському корпусі.

У міську і районні "адміністрації" ДНР надійшли вимоги "військових комісаріатів" про необхідну явку бранців. Про це повідомив координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук у Facebook.

"Під час відвідування "військових комісаріатів" співробітникам "адміністрацій" було запропоновано перейти в ряди збройних формувань ДНР із заробітною платою від 15 тисяч рублів і повним забезпеченням під час проходження служби військовою формою та безкоштовним харчуванням. Співробітникам "адміністрацій", які не погодилися на цю пропозицію, запропонували пройти в секретаріат "комісаріату" для здійснення необхідних відміток, після чого на повістках, які чоловіки отримали в "адміністрації", були проставлені відмітки "Облік звірений", - розповів Тимчук.

У терористичній ЛНР інший підхід до наповнення бойовиками збройних формувань.

"Через "паспортні столи" системи "МВС" ЛНР, окупанти з'ясовують реальну кількість "приписного особового складу" і уточнюють мобілізаційні розпорядження", - розповів експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики не випускатимуть з ДНР тих, хто отримав кредит або допомогу від "республіки"

За його словами, в ході перевірки, в окремих районах і населених пунктах до 60% приписного "особового складу" та "військовозобов'язаних" в реальності не проживають за зареєстрованою адресою. У більшості випадків люди виїхали з території, контрольованої ЛНР.

"Найбільш "проблемним" в цьому плані виявився Луганськ. Ще однією проблемою стало ігнорування "військовозобов'язаними" "мобілізаційних заходів". Так, в одному з населених пунктів (в доповіді його назва не розкривається) з зареєстрованих 378 осіб "на місці" виявилися лише 143, з яких рівно половина - 72 людини - просто не з'явилися за повісткою", - зазначив він.

На Донбасі вбили бойовика Романа Бондарця з позивним "Бен". Хлопець 1988 року народження загинув 24 грудня. Родом він був з Авдіївки.

Зараз ви читаєте новину «Жителі ЛНР вправно ухиляються від "армійського призову" бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі