неділя, 04 вересня 2022 21:37

Жданов спрогнозував результат боїв у Донецькій області

Жданов спрогнозував результат боїв у Донецькій області
У Донецькій області не буде великого наступу Росії. Фото: eastnews.ua

Не варто чекати сильного просування російських окупантів у Донецькій області.

Там може бути лише посилення активності бойових дій, каже військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю "Обозревателю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої на Донбасі: ЗСУ успішно відбивають атаки ворога

"У принципі, Росія не припиняла наступальні дії в Донецькій області, особливо на напрямках Бахмут і Авдіївка. Може будуть введені частини третього армійського корпусу, резервного, який вони там формували три місяці, але так і не доформували. Намагалися зібрати 15 тисяч, зібрали 10. Я так розумію, ті частини, які більш-менш укомплектовані, вони сьогодні тягнуть в Україну. Генштаб Збройних сил України дав інформацію, що вони можуть з'явитися або на Донецькому, або на Запорізьких напрямках, подивимось", – зазначив Жданов.

Це не дасть можливості російським військам здійснити якийсь масштабний наступ навіть на окремому напрямку.

"Навіть ті навчання, які вони намагаються проводити разом із білоруськими збройними силами у вересні, я не думаю, що там буде можливість відкрити другий фронт, як дехто каже. Я думаю, що Лукашенко все-таки пропетляє до кінця цієї воєнної кампанії. Всі ознаки свідчать про те, що він не хоче втручатися. Російська Федерація не має такого війська, щоб розгорнути другий фронт. У них нема навіть війська для того, щоб значно підсилити той же Донецький напрямок", – додав експерт.

Інформацію про наказ Путіна Жданов назвав інформаційно-психологічною спецоперацією.

"Розгортається велика інформаційна кампанія, що завтра підуть у наступ, і ми повинні злякатися і поступитися своєю територією", – пояснив він.

Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

У псевдореспубліці ДНР заявляли про плани захопити територію Донецької області "до кінця серпня".

"Битва за Донбас" буде найзапеклішим і найскладнішим етапом з початку повномасштабного вторгнення Росії. Зараз на Донеччині й Луганщині відбувається переломний момент, повідомив нацгвардієць Віталій Марків. Розвиток подій залежить від кількості озброєння, яке Україна отримає від західних партнерів, вважає він.

2 серпня розпочалася обов'язкова евакуація цивільних з неокупованої території Донеччини. Перший потяг з евакуйованими прибув уранці в Кропивницький. Серед них – жінки, діти, літні люди, багато маломобільних.

Зараз ви читаєте новину «Жданов спрогнозував результат боїв у Донецькій області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі