неділя, 04 вересня 2022 07:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої на Донбасі: ЗСУ успішно відбивають атаки ворога

Бої на Донбасі: ЗСУ успішно відбивають атаки ворога
Генштаб повідомив останні новини з Донбасу. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупанти не полишають спроб просунутися в Донецькій області, атакуючи позиції наших воїнів.

Українським захисникам вдалося успішно відбити атаки в районах населених пунктів Богородичне, Пасіка, Долина, Бахмут, Покровське, Бахмутське, Піски, Первомайське. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 4 вересня.

"Підрозділи сил оборони утримують займані позиції та не дають ворогу просуватися вглиб території нашої держави. Тривають наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках", – йдеться у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це буде довго, важко і кров'ю" – Арестович закликав українців готуватися до важких часів

Противник обстріляв військову та цивільну інфраструктури із застосуванням танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії, а саме:

– на Слов'янському напрямку – Богородичне, Долина, Краснопілля;
– на Авдіївському напрямку – Авдіївка, Новокалинове, Бердичі, Водяне, Первомайське;
– на Краматорському напрямку – Слов'янськ, Сіверськ, Райгородок, Донецьке, Івано-Дар'ївка, Веселе;
– на Бахмутському напрямку – Зайцеве, Бахмутське, Соледар, Бахмут, Білогорівка, Виїмка, Роздолівка.

"Ворог продовжує активно застосовувати засоби протиповітряної оборони для прикриття своїх військ. З високою інтенсивністю веде повітряну розвідку із застосуванням БпЛА. Намагається покращити логістичне забезпечення своїх військ", – додали в Генштабі.

Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

У псевдореспубліці ДНР заявляли про плани захопити територію Донецької області "до кінця серпня".

"Битва за Донбас" буде найзапеклішим і найскладнішим етапом з початку повномасштабного вторгнення Росії. Зараз на Донеччині й Луганщині відбувається переломний момент, повідомив нацгвардієць Віталій Марків. Розвиток подій залежить від кількості озброєння, яке Україна отримає від західних партнерів, вважає він.

2 серпня розпочалася обов'язкова евакуація цивільних з неокупованої території Донеччини. Перший потяг з евакуйованими прибув уранці в Кропивницький. Серед них – жінки, діти, літні люди, багато маломобільних.

Зараз ви читаєте новину «Бої на Донбасі: ЗСУ успішно відбивають атаки ворога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі