вівторок, 11 лютого 2020 15:24

Зараз на фронті 58-ма бригада без пресофіцера. Посаду "затулили" - військовий кореспондент

Зараз на фронті 58-ма бригада без пресофіцера. Посаду "затулили" - військовий кореспондент
"Зараз на фронті перебуває 58-ма бригада, яка не має пресофіцера. Посаду "затулили", - Махов. Фото: Fb/Oleksandr Makhov

У бойових бригадах катастрофічна нестача пресофіцерів. Здебільшого ці посади обіймають ентузіасти своєї справи, яким не все одно.

Пише журналіст, військкор Олександр Махов у Facebook.

"Це лише один з аспектів, чому ми програємо інформаційну війну. Часто за роботу з журналістами відповідає лише одна людина - супроводжує журналістів на передовій, фотографує, знімає, монтує, веде сторінку в соціальній мережі, пише рапорти і доповідні, ходить в наряди і таке інше. Це люди, які розуміють важливість інформаційної війни і самотужки тягнуть цей напрямок", - говорить репортер.

І додає, що бригад, які мають відданих своїй справі пресофіцерів, є небагато. Таких, які готові прийняти журналістів в будь-який момент і забезпечити роботу на фронті.

"Але такі люди звільняються, бо не отримують підтримки - від бригади, від командування, від генштабу, від Міноборони. Це призводить до того, що посади обіймають випадкові люди. Для прикладу, - прямо зараз на фронті перебуває 58-ма бригада, яка не має пресофіцера. Посаду "затулили" прикомандированим військовослужбовцем з військкомату", - пише Махов.

Пояснює, що ця людина ніколи не працювала з пресою і не може організувати роботу журналістів.

"Таке ставлення бригади і цієї людини до роботи з пресою призвело до того, що журналісти практично не їздять на передову, де перебуває ця бригада. Хоча цей напрямок є одним з найважливіших на фронті".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відновлення Донбасу після російської навали займе 20-30 років - Арестович

"Військовий інститут при КНУ імені Шевченка готує військових журналістів. Але за ці 6 років я особисто не бачив жодного випускника у пресслужбі будь-якої бригади. Хіба не можна організувати курси для цивільних журналістів і підготувати пресофіцерів у бригади. Тим більше, що є журналісти, готові підписувати контракт і йти у пресслужбу. Але ні. В тому, що ми програємо інформаційну війну, винні військкори, які знімають війну якось не так", - підсумував журналіст.

Майору ЗСУ оголосили сувору догану за негативні повідомлення у Facebook про президента Зеленського. Фото відповідного наказу командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського опублікував блогер і учасник АТО Олександр Погребиський.

Зараз ви читаєте новину «Зараз на фронті 58-ма бригада без пресофіцера. Посаду "затулили" - військовий кореспондент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі