пʼятниця, 07 червня 2019 18:43

Загострення триває - до госпіталю надійшли нові поранені

Загострення триває - до госпіталю надійшли нові поранені
Росіяни й далі порушують режим тиші, який від українців вимагають зберігати. Фото: ООС

До військового госпіталю надійшли ще 3 захисники України.

Вони дістали поранення під час обстрілу російських бойовиків під Новолуганським, повідомляють у прес-центрі ООС.

"Станом на 16.00 в госпіталь надійшли ще троє військовослужбовців. Це постраждалі в результаті нічного обстрілу позицій об'єднаних сил поблизу Новолуганського", - йдеться у повідомленні.

В ООС також додали, що українці затосували проти російських загарбників вогонь у відповідь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не могли відкрити вогонь у відповідь"- військовий розповів подробиці бою

"Ми, об'єднані сили, поза політикою, у своїх діях керуємося військовою присягою, законом України, мінськими домовленостями та міжнародним гуманітарним правом. За нами правда, ми боронимо рідну землю, тому перемога буде за нами", - додаюь в ООС.

7 червня ситуація у районі проведення ООС загострилася - бойовики, порушивши Мінські домовленості, атакували українські підрозділи у районі Новолуганського із застосуванням артилерії. 2 військових загинули, ще 7 - зазнали поранення.

Артилерійські обстріли бойовиків свідчать про втрату Росією контролю над найманцями, заявив президент Володимир Зеленський.

"Кричуще порушення Мінських угод - застосування артилерії - свідчить, щонайменше, про часткову втрату управління і контролю над найманцями. Сподіваємося, що російська сторона відновить контроль над цими підрозділами", - повідомляє прес-служба глави держави.

Зараз ви читаєте новину «Загострення триває - до госпіталю надійшли нові поранені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі