субота, 24 вересня 2022 08:52

Спецтема: Війна Росії проти України

З кожним днем ЗСУ все ближче до Луганщини – Гайдай

З кожним днем ЗСУ все ближче до Луганщини – Гайдай
Контрнаступ ЗСУ на Луганському напрямку триває. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупанти поспішають з псевдореферендумом на Луганщині через наближення Збройних сил України до області.

Фейкові голосування йдуть в регіоні повним ходом. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Тelegram 24 вересня.

"Окупанти поспішають, бо бачать успіхи ЗСУ на Харківщині. З кожним днем Луганщина все ближче. Ближче для ЗСУ – росіяни втрачають упевненість", – написав він.

Аби підвищити явку на псевдореферендумі, працівники "виборчих комісій" примушують жителів голосувати безпосередньо в місцях їх проживання. Супроводжують працівників озброєні військовослужбовці Росії, стверджує Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На чотирьох захоплених територіях почалися "референдуми"

"Зупиняють на вулиці. На заперечення, що немає із собою паспорта, відповідають лаконічно: "І не потрібен – ми тебе і так знаємо". Обдзвонюють. Працівники у разі відмови заявитись на "дільниці" погрожують звільненням. Знаходять навіть тих, хто виїхав на Росію. "Запрошують" проголосувати й там", – додав він.

На Луганщині триває примусова мобілізація на війну за принципом "кого знайшли – мобілізували". Не захищає навіть наявність "броні". Одне із кращих металургійних підприємств України – Алчевський металургійний комбінат – зупинив випуск продукції. Працювати нікому, бо усіх чоловіків "мобілізували", за словами Гайдая.

"Щоправда, є, кому голосувати. На фронті житель Алчевська, або вже в полоні, чи загинув – якимось чином проголосує. Можливо, й телепатично – голос врахують", – прокоментував він.

19 вересня стало відомо, що українські захисники взяли під контроль селище Білогорівка Сіверськодонецького району Луганської області. Збройні сили України очистили населений пункт від російських окупантів, які контролювали його.

12 вересня стало відомо, що село Богородичне у Святогірській громаді на Донеччині звільнене від російських окупантів, які зайняли його літом.

Українські військові звільнили село Яцьківка в Донецькій області. Також повернули контроль над позиціями біля Бахмуту. Ситуація на Бахмутському напрямку є складною, однак контрольованою. Російські військові продовжують обстріли й намагаються відтіснити наших воїнів.

Зараз ви читаєте новину «З кожним днем ЗСУ все ближче до Луганщини – Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі