неділя, 28 серпня 2022 09:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог намагається прорватися до Бахмута з декількох міст і сіл Луганщини – Гайдай

Російські загарбники не припиняють масований обстріл населених пунктів та укріплень українських військових на межі Луганської та Донецької областей ні на день.

Основні зусилля ворог зосередив на Бахмутському напрямку. Туди й намагається прорватися з декількох міст і сіл Луганщини. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай вранці 28 серпня в Telegram.

"Вчора росіяни хотіли пробити оборону ЗСУ у шістьох різних місцях. Двічі організовували штурм за підтримки авіації. Але нашим військовим вдалося зупинити кожен із цих наступів і відкинути ворога. Загалом літаки окупантів завдали авіаударів поблизу чотирьох населених пунктів. Лише за минулу ніч 17 разів зафіксовані артилерійські обстріли з боку росіян", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гауляйтер Маріуполя та колишні депутати міськради від ОПЗЖ – СБУ повідомила про підозру черговій партії колаборантів

У п'ятьох випадках загарбники використовували установки залпового вогню. Чотири рази до атак долучалися танки.

Окупаційну владу Лисичанська, за словами Гайдая, не цікавить відновлення і подальший розвиток шахт і нафтопереробного заводу.

"Їм потрібен лише адмінресурс. Тому й пропонують оплачувану роботу для чиновників, юристів, банкірів, економістів, бухгалтерів. З робочих спеціальностей в місті актуальні водії і будівельники. Росіяни вже визначилися з майбутнім вугледобувної галузі на захоплених 2014 року територіях, де майже всіх шахтарів відрядили на фронт. Імовірно, таке майбутнє чекає й Лисичанськ", – додав очільник області.

Місто Сіверськодонецьк на Луганщині нині майже повністю зруйноване. Хоча трималося воно півтора місяця.

Окупанти не можуть похвалитися, що захопили всю Луганщину. Нині росіяни не контролюють два населених пункти області.

Зараз ви читаєте новину «Ворог намагається прорватися до Бахмута з декількох міст і сіл Луганщини – Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі