четвер, 09 червня 2022 07:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог шукає слабкі місця у обороні Сіверськодонецька. Після втрат - відступає

Ворог шукає слабкі місця у обороні Сіверськодонецька. Після втрат - відступає
Ворог намагається штурмувати Луганську область. ЗСУ вибиває окупантів і завдає втрат. Фото: Генштаб

Противник продовжує безуспішні пошуки слабких місць в обороні міста Сіверськодонецьк.

Ворог обстріляв підрозділи наших військ з мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню. Про це повідомили в Генеральному штабі Збройних сил України в Facebook.

Обстріляв цивільну інфраструктуру в районах Сіверськодонецька, Лисичанська, Привілля, Устинівки, Гірського та Катеринівки.

По Тошківці окупанти завдали авіаудару та невдало провели штурм. У напрямку Катеринівки українські воїни також завдали противнику втрат. Ворог відійшов.

На Слов'янському - ворог готується до продовження наступу в напрямку Слов'янська та Барвінкового. Окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в Дібрівному, Комишувасі та Курульці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гайдай розповів про бої у Сіверськодонецьку

Загарбники штурмували Богородичне та Довгеньке. Бойові дії тривають.

На Донецькому напрямку ворог завдавав ударів з артилерії вздовж лінії зіткнення. Крім цього, ракетами обстріляв Краматорськ.

На Бахмутському напрямку ворог обстрілював позиції наших підрозділів із ствольної та реактивної артилерії поблизу Комишувахи, Миколаївки, Берестового, Білогорівки, Семигір'я та Майорського. Завдав ракетно-авіаційних ударів по районах населених пунктів Верхньокам'янка, Золоте, Берестове, Слов'янськ та Нью-Йорк.

На Лиманському напрямку активних дій противник не вів. Обстріляв Тетянівку, Пришиб та Серебрянку.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних бойових дій противник не вів. Обстріляв позиції ЗСУ з артилерії і мінометів.

Російські окупанти продовжують штурм Сіверськодонецька на Луганщині. Ворог прагне піднятися по Сіверському Дінцю через складнощі з переправою через річку. Українські військові продовжують вести маневрову оборону міста і, ймовірно, зосередяться на тому, щоб завдати великої шкоди російським силам, а не намагатися утримати весь Сіверськодонецьк

Зараз ви читаєте новину «Ворог шукає слабкі місця у обороні Сіверськодонецька. Після втрат - відступає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі