вівторок, 03 травня 2022 10:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог обстріляв мирних жителів Донеччини з "Градів" і артилерії: є жертви
10

На Донеччині за добу російські окупанти обстріляли 10 населених пунктів.

Росіяни вбили двох мирних жителів, ще вісім людей травмовані, повідомила у вівторок Національна поліція.

"Ворог обстрілював мирне населення з авіації, реактивних систем залпового вогню "Град", танків, важкої артилерії, а також крилатими ракетами. Руйнувань зазнали щонайменше 33 цивільні об'єкти - житлові будинки, дитячі оздоровчі заклади, школа та об'єкти життєзабезпечення", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи вбивають українських дітей: оновлена статистика

Упродовж минулої доби ворог вдарив по населених пунктах Маріуполь, Лиман, Авдіївка, Покровськ, Сіверськ, Святогірськ, Ярова, Новомиколаївка, Очеретине та Шевченко.

На підконтрольній Україні Луганщині працюють лише дві лікарні - у Лисичанську та Сіверськодонецьку. Останню окупанти накрили "Градами" 27 квітня. Поприлітало по всіх будівлях медмістечка. Найбільші руйнування - в хірургії. Є постраждалі лікарі, вони посічені осколками. Маємо одну загиблу цивільну.

Російські окупанти знущаються і ґвалтують жінок на захоплених територіях у Луганській області. Матерям погрожують вбивствами дітей, примушуючи шпигувати.

Зараз ви читаєте новину «Ворог обстріляв мирних жителів Донеччини з "Градів" і артилерії: є жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі