пʼятниця, 24 червня 2022 18:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог готується атакувати Барвінкове й Слов'янськ: деталі

Ворог готується атакувати Барвінкове й Слов'янськ: деталі
Російські окупати штурмують Донбас. Фото: eastnews.ua

На Слобожанському напрямку російські окупанти намагаються перейти в наступ на Барвінкове й Слов'янськ.

На Бахмутському напрямку загарбники обстріляли зі ствольної артилерії Білогорівку, Яковлівку й Майорське. Били з авіації поблизу Яковлівки, Миколаївки й Покровського, повідомляє Генштаб у зведенні.

Росіяни заволоділи Миколаївкою Луганської області. Безуспішно пішли в розвідку боєм в напрямку Миронівка – Вуглегірська ТЕС. З утратами відійшли звідти.

З літаків Ту-22М3 загарбники завдали удару по місту Костянтинівка.

На Краматорському, Авдіївському, Новопавлівському й Запорізькому напрямках ворог обстрілює позиції ЗСУ, щоб бійців не перевели на інші напрямки.

Ворог завдав авіаударів у районах населених пунктів Павлівка й Вугледар. Обстрілював з артилерії Сіверськ. ЗСУ відбили штурм у районі Мар'їнки. Ворог відійшов.

Російські війська захопили Миколаївку Луганської області.

Збройні сили України відбили атаку на Лисичанськ. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

Армії РФ бракує чисельності й сили для успіху в боях на сході України. Окупанти активізували зусилля з перекриття українських ліній зв'язку на трасі Т1302 Бахмут − Лисичанськ для підтримки своїх операцій у напрямку Лисичанська.

В ISW прогнозували, що росіяни зможуть взяти Лисичанськ під свій контроль найближчими тижнями. Як бачимо, ситуація погіршується.

В інституті зазначили, що росіянам, ймовірно, будуть потрібні подальші затяжні бої з українськими військами, подібні до блокадних боїв у Маріуполі й Сіверськодонецьку, щоб захопити місто.

Зараз ви читаєте новину «Ворог готується атакувати Барвінкове й Слов'янськ: деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі