субота, 17 лютого 2024 14:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Військовий відповів, для чого в Авдіївку заводили Третю штурмову бригаду

Військовий відповів, для чого в Авдіївку заводили Третю штурмову бригаду
Українські війська вийшли з Авдіївки Донецької області, щоб уникнути оточення. Фото: instagram.com/libkos

У бійців Третьої штурмової бригади були особливі завдання в Авдіївці.

Їх не просто так завели в місто, коли готувався вихід основних підрозділів, що утримували Авдіївку. Про це в інтерв'ю NV сказав військовослужбовець 26-го окремого стрілецького батальйону 47-ї ОМБр Максим Куринський, який воює на Авдіївському напрямку.

"Навіть для того, щоб зробити маленьке переміщення або вивезти кого треба, потрібна вогнева підтримка або інша. Я все ж таки вважаю, що саме для того. Перелік завдань Третьої штурмової я не знаю, але з їхньою допомогою все ж таки відбулись ті відведення, про які ми з вами говорили. Можливо, ще виконання яких завдань за ними стоїть", - пояснив він.

За інформацією Куринського, вони дуже вдало впоралися зі своїм завданням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський прокоментував рішення про вихід ЗСУ з Авдіївки

За його словами, штурми Авдіївки велися в основному силами Шторм-Z та Шторм-V. Можливо, були залучені "мобіки".

"Максимальних зусиль на цьому напрямку ворог зосередив. Щоденно - до тисячі військовослужбовців у ворога приблизно втрат, десь така кількість. На мою думку, довго це тривати не буде, майбутнє це покаже", - додав військовий.

Куринський зазначив, що важко прогнозувати розвиток подій на Авдіївському напрямку на наступний тиждень. Втім, військові налаштовані досить позитивно.

Вночі, 17 лютого, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що українські війська вийшли з Авдіївки Донецької області, щоб уникнути оточення.

Сирський зауважив, що українські військові завдали ворогу значних втрат. За його словами, воїни ЗСУ гідно виконали свій військовий обов'язок, зробили все можливе для знищення найкращих російських військових частин.

Зараз ви читаєте новину «Військовий відповів, для чого в Авдіївку заводили Третю штурмову бригаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі