вівторок, 29 листопада 2016 18:17

Викрили супермаркети, які фінансували ДНР

Викрили супермаркети, які фінансували ДНР
24tv.ua

Співробітники Служби безпеки України викрили у столиці комерсантів, які вели бізнес на тимчасово окупованій території та фінансували незаконні збройні формування терористичної організації "ДНР, пише 7 Днів-Україна.

Правоохоронці встановили, що підприємці володіли мережею супермаркетів, частина з яких була розташована на не підконтрольній українській владі території Донеччини.

Відсоток з прибутку, який приносили магазини, бізнесмени сплачували незаконним установам терористів.

Під час обшуків за місцями проживання та офісах зловмисників у центрі Києва співробітники спецслужби вилучили гроші у національній та іноземній валюті, що еквівалентні майже двом мільйонам гривень. У ділків виявлено юридичну документацію, мобільні телефони з перепискою стосовно координації та узгодження діяльності, комп'ютерну техніку з доказами фінансування незаконних збройних формувань т.зв. "ДНР".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У зневоднене місто відправили 40 тисяч літрів води

Оперативники також вилучили документи бухгалтерської звітності, договори, акти виконаних робіт, флешки, банківські документи, 14 печаток юридичних фірм, через які здійснювалися нелегальні фінансові оборудки. У протиправній схемі був задіяний також один із благодійних фондів.

Відкрили кримінальне провадження.

Зараз ви читаєте новину «Викрили супермаркети, які фінансували ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі