середа, 23 серпня 2023 07:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Військові повідомили гарні новини з фронту

Військові повідомили гарні новини з фронту
На Авдіївському напрямку наші захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Авдіївки. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 546-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Минулої доби на фронті відбулося понад 30 бойових зіткнень, повідомив уранці 23 серпня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Авіація ЗСУ протягом минулої доби завдала 11 ударів по районам зосередження особового складу противника та ще два ‒ по зенітно-ракетним комплексам РФ", – звітує Генштаб.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили три район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, два склади боєприпасів, пункт управління, артилерійський засіб на вогневій позиції та важку вогнеметну систему ТОС-1А противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили важливість деокупації Роботиного

На Авдіївському напрямку наші захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Авдіївки.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар'їнки Донецької області.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка лишається без суттєвих змін.

Учора воїни 47 окремої механізованої бригади зайшли в село Роботине на Мелітопольському напрямку Запорізької області. Перше, що зробили військовослужбовці – сповістили місцевих про необхідність терміново виїжджати, адже ворог цинічно продовжує стирати село з карти України.

Два місяці запеклих боїв знадобилося, щоб прорвати багатоешелоновану лінію оборони окупантів.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр у вівторок, 22 серпня, підтвердила інформацію. Люди, яких зараз евакуюють, півтора року чекали на ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Військові повідомили гарні новини з фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі