четвер, 16 лютого 2023 07:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Війна в Україні: Генштаб повідомив трагічні новини

Війна в Україні: Генштаб повідомив трагічні новини
Росіяни обстріляли низку міст та сіл, є вбиті та поранені цивільні. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби, 15 лютого, окупанти завдали три ракетних та 18 авіаційних ударів.

Також здійснили 52 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 16 лютого.

"Російські окупанти стріляли по цивільній інфраструктурі Донеччини та Херсонщини. Є поранені та загиблі серед цивільного населення. Висока ймовірність подальших російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України", – йдеться у зведенні.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках, що межують з Білоруссю, ознак формування наступальних угруповань противника немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба бути напоготові" ‒ у ЗСУ розповіли, коли прогнозують новий масований ракетний удар

Водночас ворог обстріляв райони населених пунктів Янжулівка Чернігівської області. Рожковичі, Товстодубове, Білокопитове, Вовківка, Волфине та Басівка Сумської області та Гранів, Світличне, Стрілеча, Вовчанськ, Землянки, Рублене, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна і Крейдянка на Харківщині.

Окупанти завдали ударів силами армійської авіації з території РФ по Наумівці на Сумщині та Гранову і Удах Харківської області.

Детальніше про російські обстріли 15 лютого, за даними Генштабу

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник обстріляв з танків, мінометів та артилерії понад 20 населених пунктів. Ідеться про Гряниківку і Кучерівку Харківської області. Новоєгорівку, Макіївку, Стельмахівку, Невське і Червонопопівку на Луганщині. Терни, Новоселівку, Спірне, Роздолівку і Степове Донецької області.

Завдав авіаційних ударів в районах Житлівки, Серебрянського лісництва та Білогорівки.

На Бахмутському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони понад 20 населених пунктів. Серед них – Спірне, Виїмка, Роздолівка, Федорівка, Васюківка, Білогорівка, Парасковіївка, Бахмут, Кліщіївка, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Предтечине та Курдюмівка.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках під танкові, мінометні та артилерійські обстріли потрапили 20 населених пунктів, зокрема, Авдіївка, Веселе, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Побєда, Микільське, Вугледар, Новоукраїнка, Велика Новосілка, Нескучне, Пречистівка та Золота Нива Донецької області. Також, ворог завдав авіаційних ударів біля Кам'янки та Новомихайлівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза з моря: скільки ракет націлила РФ на Україну

На Запорізькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 20 населених пунктів, зокрема, Времівка, Новопіль, Темирівка, Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Білогір'я, Мала Токмачка, Новоандріївка та Кам'янське. Ворожі авіаудари зафіксовано неподалік Новополя та Малинівки.

На Херсонському напрямку від ворожого артилерійського вогню постраждали Херсон, а також райони понад 10 населених пунктів, включаючи Золоту Балку, Гаврилівку, Качкарівку, Зміївку, Берислав, Веселе, Львове, Іванівку, Токарівку, Тягинку, Берегове Херсонської області та Очаків на Миколаївщині.

В Чаплинці Херсонської області 14 лютого російські війська обстріляли місто, щоб звинуватити та дискредитувати Збройні сили України.

"За словами свідків, ракети летіли з південного напрямку, зі сторони тимчасово окупованих територій Криму", – наголосили в Генштабі.

Уночі 16 лютого російські війська задали удару по українських населених пунктах. Атакували Україну із дронів та літаків стратегічної авіації. Вибухи лунали одразу в кількох областях.

Уже підтверджена успішна робота ППО в південних областях. Усі вісім крилатих ракет "Калібр", які росіяни випустили з Чорного моря, знищили українські захисники, повідомила речниця ОК "Південь" Наталя Гуменюк.

На Львівщині загарбники влучили в об'єкт критичної інфраструктури. Постраждалих чи жертв внаслідок влучання немає. Пожежу загасили, повідомила місцева влада.

Є влучання на півночі України, а також у Дніпропетровській та Кіровоградській областях, повідомив керівник Офіса президента Андрій Єрмак.

Зараз ви читаєте новину «Війна в Україні: Генштаб повідомив трагічні новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі