пʼятниця, 24 липня 2020 17:02

Війна на Донбасі: бойовики понад 100 разів не пропускали місію ОБСЄ

Війна на Донбасі: бойовики понад 100 разів не пропускали місію ОБСЄ
Бойовики регулярно блокують доступ спостерігачів ОБСЄ на контрольовану ними територію. Фото: Facebook/ООС

Бойовики, підконтрольні Російській Федерації, продовжують блокувати патрулям Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ доступ на окуповану територію Донбасу.

Як повідомляє штаб операції Об'єднаних сил, такі випадки, зокрема, фіксуються на контрольному пункті в'їзду-виїзду "Золоте".

Представники ОБСЄ проходять український контроль, їдуть далі - на неконтрольовану територію, але згодом повертаються, оскільки бойовики їх не пропускають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський вірить у припинення вогню на Донбасі з 27 липня

"Такі блокування переміщень спостережних патрулів ми почали фіксувати з кінця березня, наразі зафіксували понад 110 таких випадків, коли спостережні патрулі не можуть проїхати на непідконтрольну територію України", - уточнила пресофіцерка Луганського прикордонного загону Неля Доценко.

Підконтрольні Росії терористи мотивують відмову допускати представників ОБСЄ на підконтрольну ним територію нібито проведенням карантинних заходів.

Бойовики так званої ДНР оприлюднили новий графік роботи КПВВ "Оленівка" на лінії зіткнення - працюватимуть двічі на тиждень. Як пишуть сепаратистські ЗМІ, цей пункт в'їзду-виїзду буде відкрито щопонеділка і щоп'ятниці. Причина обмеженої роботи КПВВ, за версією окупаційної влади, - нестабільна епідемічна ситуація.

Зараз ви читаєте новину «Війна на Донбасі: бойовики понад 100 разів не пропускали місію ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі