пʼятниця, 17 лютого 2023 12:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Великий наступ: РФ зосередила на кордоні з Сумщиною 10 тис. військових - ЗМІ

Великий наступ: РФ зосередила на кордоні з Сумщиною 10 тис. військових - ЗМІ
Окупанти побудували неподалік від кордону польовий госпіталь. Фото: eastnews.ua

Поблизу з Сумською областю окупанти сконецентрували на території Російської Федерації велике угруповання військ.

Зокрема, йдеться про 10 тис. солдатів, пише видання The Times з посланням на старшого лейтенанта Збройних сил України Андрія Гулакова.

"Захисники, котрі працюють на варті Сумської області, повідомили про російське угруповання. По той бік кордону з Сумами зосереджено 10 тисяч російських військових. Це найбільша концентрація, яка тут колись була", – зазначив він.

За словами Гулакова, ворог навіть побудував у своєму розташуванні польовий госпіталь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На чиї винищувачі сподівається Україна – відповідь МЗС

"Це є показником того, що рашисти планують наступати. Рік тому так і сталося. А ось базування військ поблизу кордону з Україною для так званих навчань було блефом РФ", – наголосив лейтенант ЗСУ.

Також росіяни гравієм засипали дорогу, котра веде до кордону. Саме завдяки цьому там зможе рухатися бронетехніка. Минулого року грязюка заважала окупантам оперативно просуватися.

На ранок 17 лютого ворог не припиняє наступальних дій на сході України. Основні зусилля зосереджує на наступі на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України.

Російські війська розпочали свій новий наступ в Україні, про який раніше неодноразово говорили. Атаки окупантів вже відбуваються на кількох напрямках, заявив президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Великий наступ: РФ зосередила на кордоні з Сумщиною 10 тис. військових - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі