четвер, 18 квітня 2024 16:14

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЗСУ відповіли, чи зможуть росіяни захопити Часів Яр до 9 травня

В ЗСУ відповіли, чи зможуть росіяни захопити Часів Яр до 9 травня
Ворог не шкодує особового складу, сил та засобів для того, щоб постійно штурмувати Часів Яр. Фото: ТАСС

Російські окупанти продовжують наступати в бік Часового Яру на Донеччині.

Ворог не шкодує особового складу, сил та засобів для того, щоб постійно штурмувати. Про це в ефірі телемарафону повідомив командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади Юрій Федоренко.

"Для противника це є пріоритет - чітко визначені терміни, до 9 травня мають отримати тактичні успіхи на полі бою. Як результат - ворог не шкодує особового складу, сил та засобів для того, щоб постійно штурмувати. Але противник протягом останніх трьох днів жодних тактичних успіхів не мав, не зважаючи на те, що давить достатньо активно", - сказав Федоренко.

Він також розповів, у чому полягає тактика ворога на цьому напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти просунулися на захід від Авдіївки - ISW

"Штурмують не виключно "в лоб" Часів Яр, намагаються обійти його з двох боків - з Богданівки та Іванівського. Нарощують зусилля та паралельно проводять ударно-штурмові дії під Кліщіївкою та Андріївкою", - зазначив Федоренко.

За словами військового, попри нестачу боєприпасів та оборонних засобів, Сили оборони продовжують відбивати атаки ворога та завдавати йому якомога більших втрат.

"Сьогодні вранці ворог задіяв три одиниці броньованої техніки. Хотів швидко завести свою штурмову групу до передньої лінії, діяв доволі нахабно. Але в підсумку втратив дві одиниці техніки - третя поїхала з поля бою з однією метою - вижити", - розповів військовий.

За словами Федоренка, він має стриманий оптимізм про те, що ворогу не вдасться до визначеного терміну отримати той результат, який перед ними ставить керівництво.

87 бойових зіткнень відбулось минулої доби.

Ворог усього завдав чотири ракетних та 57 авіаційних удари, здійснив 89 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомляє Генштаб у зведенні.

Понад 120 населених пунктів постраждали від артилерійських обстрілів.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби атакувала вісім районів зосередження особового складу противника.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по одному складу боєприпасів та іншому важливому об'єкту противника.

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ відповіли, чи зможуть росіяни захопити Часів Яр до 9 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі