середа, 15 червня 2022 15:28

Спецтема: Війна Росії проти України

В ОРДЛО придушили протести жінок та посилили примусову мобілізацію

В ОРДЛО придушили протести жінок та посилили примусову мобілізацію
На вулицях окупованих міст Донбасу знову з'явились патрулі, які шукають чоловіків. Фото: eastnews.ua

В окупованих районах Донецької та Луганської області придушили протести жінок проти примусової мобілізації та активно шукають чоловіків.

Останні три тижні мобілізація сповільнилася, пише Східна правозахисна група.

"Це було спричинено активними протестами матерів, сестер, дружин примусово мобілізованих. Але так зване МДБ ЛНР та ДНР провело активну роботу з придушення жіночих протестів. Ми зафіксували затримання кількох жінок у Єнакієвому та Ровеньках", - повідомляють правозахисники.

З минулої суботи в ОРДЛО побільшало військових патрулів. Вони шукають чоловіків призовного віку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Де наші чоловіки?" - дружини мобілізованих ДНРівців скаржитимуться Путіну

Чоловіків там знову хапають на вулицях і "мобілізують" до лав бойовиків. Але таких випадків значно менше, ніж у березні. Та й чоловіків в ОРДЛО стало менше.

"Відомо, що новий етап примусової мобілізації пов'язаний із формуванням чергової партії людського ресурсу для активізації бойових дій на Донбасі. Примусова мобілізація знову торкнулася робітників підприємств. На критику керівників підприємств адміністрації незаконних збройних формувань повідомили, що незабаром прибудуть "будзагони" з РФ. Вони замінять робітників", - повідомляють правозахисники.

Російські загарбники примусово забрали на війну майже всіх чоловіків із так званої ДНР.

Тому тепер псевдореспубліку називають ЖНР (Жіноча народна республіка. - Gazeta.ua). Про це СБУ розповів полонений загарбник, якого "мобілізували" в тимчасово окупованій Донецькій області.

Також відомо, що російські загарбники поповнюють свої лави людьми з інвалідністю. За словами полонених, росіяни "мобілізують" людей із різними групами інвалідності в ОРДЛО. Загалом до лав терористів беруть всіх, кого вдалося спіймати.

Зараз ви читаєте новину «В ОРДЛО придушили протести жінок та посилили примусову мобілізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі