середа, 18 травня 2022 14:30

Спецтема: Війна Росії проти України

В окупованому Луганську вийшли на стихійні акції протесту

В окупованому Луганську вийшли на стихійні акції протесту
В Луганську родичі вимагають повернути додому примусово "мобілізованих". Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

16-17 травня в ЛНР відбулися стихійні акції протесту дружин і родичів примусово мобілізованих на війну проти України.

Їх зафіксували поблизу військової прокуратури та військкоматів окупованого Луганська та Ровеньок, повідомила українська розвідка у Facebook.

"Основна вимога протестантів - повернення мобілізованих додому. Загальна кількість учасників - майже 700 осіб" - додали там.

За даними розвідки, "влада" ОРЛО не виплачує компенсації сім'ям загиблих і поранених на війні в Україні. Для цього медики всіляко спотворюють діагнози бойовиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія проводить приховану мобілізацію в Криму

"Після лікування поранень і контузій вояки ЛНР отримують виписки, в яких зазначено "остеохондроз", "виразка" або інші хвороби, які не передбачають компенсаційних виплат", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що це викликає "гостре відчуття несправедливості" з боку місцевого населення ОРЛО. Не допомагає навіть нарощування пропаганди з боку Росії.

"Враховуючи безповоротні втрати 2-го армійського корпусу збройних сил РФ - саме в ньому служать мобілізовані з території ЛНР - ситуація щодо підтримки та сприйняття місцевим населенням війни та подальшої мобілізації значно погіршується", - додали в повідомленні.

В окупованих районах Луганської області росіяни розшукують чоловіків, які виїхали вглиб території, щоб уникнути "мобілізації". Шукають чоловіків у будинках, домогосподарствах, на околицях міст і сіл та погрожують їм розстрілом.

Втрати російських загарбників в Україні на 18 травня становлять 28,3 тис. осіб. Ворог із початку активної фази війни втратив також багато одиниць техніки. Ці дані попередні, оскільки підрахунок ускладнює висока інтенсивність бойових дій.

Зараз ви читаєте новину «В окупованому Луганську вийшли на стихійні акції протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі