субота, 28 жовтня 2023 10:58

Спецтема: Війна Росії проти України

В Міноборони озвучили втрати РФ біля Авдіївки

В Міноборони озвучили втрати РФ біля Авдіївки
Міністр оборони назвав втрати росіян біля Авдіївки. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Міністр оборони Рустем Умєров назвав втрати росіян на фронті біля Авдіївки Донецької області.

Про це він розповів під час телефонної розмови із очільником Пентагону Ллойдом Остіном, звітує Міноборони України.

"Повідомив втрати ворога у районі Авдіївки станом на цю хвилину - приблизно 4 тисячі солдатів РФ", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Погода на боці ЗСУ" - розказали про ситуацію під Авдіївкою

Умєров наголосив, що українська сторона вдячна за продовження ефективної співпраці та постачання ЗСУ артилерійських боєприпасів.

"Подальше постачання ATACMS дозволить ефективніше завдавати вогневі ураження по військовій інфраструктурі та командних пунктах у глибокому тилу загарбників на окупованих українських територіях", - додав міністр.

Російські війська продовжували наступальні операції під Авдіївкою 27 жовтня, але не досягли жодних підтверджених успіхів.

ЗСУ відбили понад 20 російських атак поблизу Степового, Авдіївки, Північного, Тоненького та Первомайського.

Росіяни обійшли українські укріплені позиції біля ресторану "Царське полювання" на південній околиці Авдіївки. Просунулися ближче до Авдіївського коксохімічного заводу та зміцнили подальший контроль над позиціями на Авдіївському сміттєзвалищі на північ від Авдіївки.

Український військовий оглядач заявив, що одне із командувань армії Росії змінило тактику в районі Авдіївки і тепер інструктує тактичні групи на північному та південному флангах Авдіївки чергувати атаки.

Російські війська проводять регулярні наступи на північ і південь від Авдіївки, але досягли лише незначних успіхів на північному фланзі Авдіївки.

Українські сили не проводили жодних підтверджених чи заявлених контратак поблизу Авдіївки 27 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «В Міноборони озвучили втрати РФ біля Авдіївки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі