субота, 28 жовтня 2023 08:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики ISW показали актуальні карти боїв
7

Аналітики ISW показали актуальні карти боїв
Фото: understandingwar.org/backgrounder
Аналітики ISW показали актуальні карти боїв
Аналітики ISW показали актуальні карти боїв
Аналітики ISW показали актуальні карти боїв
Аналітики ISW показали актуальні карти боїв

Збройні сили України на фронті продовжують наступ в районі кордону західної Донецької та східної Запорізької областей.

На Бахмутському напрямку українські воїни перейшли в оборону, але проводять наступальні дії для покращення своїх тактичних позицій, коли випадає нагода, свідчать свіжі карти Інституту вивчення війни (ISW). Ситуація в Харківській та Луганській областях лишається напруженною.

ЗСУ продовжили наступальні операції також у західній частині Запорізької області, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Водночас 27 жовтня українські війська просунулися на східному (лівому) березі Херсонської області. На східному березі регіону, ймовірно, діють сім українських "штурмових груп".

Російські війська провели наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ - Сватове - Кремінна, але підтверджених успіхів не мали.

27 жовтня російська армія на Куп'янському напрямку використовує менше боєприпасів і вдвічі знизила інтенсивність обстрілів через негоду.

ЗСУ продовжують обмежені наступальні операції під Бахмутом. Ведуть активну оборону на Бахмутському напрямку.

Міністерство оборони Росії заявило, що підрозділи російських військ відбили українські атаки в районі Богданівки, Кліщіївки та Курдюмівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрати окупантів за добу перевалили за 298 тисяч

27 жовтня російські війська продовжили обмежені наступальні операції під Бахмутом, де просунулися на південь від Берехівського водосховища.

ЗСУ тим часом відбили п'ять російських атак у районі Богданівки та Хромового, а також понад 10 російських атак у районі Кліщіївки та Андріївки. Минулої доби там сталося 20 бойових зіткнень.

Російський військовий блогер заявив, що російські війська атакували в районі Дубово-Васильівки. Загарбники просунулися на висоти на північний схід від Хромового та відбили позиції біля залізничної лінії на схід від Кліщіївки 26 жовтня.

Російські війська продовжували наступальні операції під Авдіївкою 27 жовтня, але не досягли жодних підтверджених успіхів.

ЗСУ відбили понад 20 російських атак поблизу Степового, Авдіївки, Північного, Тоненького та Первомайського.

Росіяни обійшли українські укріплені позиції біля ресторану "Царське полювання" на південній околиці Авдіївки. Просунулися ближче до Авдіївського коксохімічного заводу та зміцнили подальший контроль над позиціями на Авдіївському сміттєзвалищі на північ від Авдіївки.

Український військовий оглядач заявив, що одне із командувань армії Росії змінило тактику в районі Авдіївки і тепер інструктує тактичні групи на північному та південному флангах Авдіївки чергувати атаки.

Російські війська проводять регулярні наступи на північ і південь від Авдіївки, але досягли лише незначних успіхів на північному фланзі Авдіївки.

Українські сили не проводили жодних підтверджених чи заявлених контратак поблизу Авдіївки 27 жовтня.

Війська РФ продовжили наступальні операції на південний захід від Донецька, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Генштаб повідомив, що Сили оборони відбили 19 російських атак поблизу Мар'їнки та Новомихайлівки.

Російський військовий блогер стверджував, що російські війська провели безуспішні атаки поблизу Нікольського.

Російський батальйон "Восток", що діє на південному сході від Великої Новосілки, заявив, що українські сили атакували поблизу позицій батальйону, можливо, вздовж лінії Новодонецьке - Новомайорське.

Російські війська продовжували наступальні операції в районі кордону заходу Донецької та сходу Запорізької областей, але 27 жовтня не зробили жодних заявлених чи підтверджених успіхів. Ворог безуспішно атакував поблизу Старомайорська та Золотої Ниви.

Розпочалася 612-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Противник продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовуючи тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по цивільних об'єктах.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 60 бойових зіткнень, повідомив уранці 28 жовтня Генеральний штаб Збройних сил України. На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики ISW показали актуальні карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі