четвер, 27 вересня 2018 04:00

В Макіївці масове отруєння питною водою

В Макіївці масове отруєння питною водою
В Макіївці отруїлися водою. Фото: Ракурс

В окупованій Макіївці місцеві жителі масово отруїлися водою.

"Вчора 25.09.2018 в міську лікарню м. Макіївка (окупована територія НЗФ "ДНР") масово стали надходити звернення на погане самопочуття з наступними симптомами: біль в області живота, блювота, озноб, підвищення температури, в важких випадках — виражена інтоксикація і зневоднення", — повідомив представник уповноваженої з прав людини на Донбасі Павло Лисянський.

За даними Лисянського, в Макіївці стався збій системи дезінфекції води.

"Причиною того, що сталося, стала несправність або збій системи дезінфекції води в Макіївці. Про проблеми з системою дезінфекції було відомо КП "Вода Донбасу", контрольованому НЗФ "ДНР", напередодні вони навіть рекомендували перед вживанням води кип'ятити її 5-7 хвилин. Але це не допомогло", — написав він.

Ушпиталено 37 дорослих та двоє дітей у віці до 9 років.

"Частину людей відправили до лікарень м. Донецька, а звідти я не зміг отримати інформацію. Але кількість госпіталізованих людей зростає щогодини", — зазначає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хімікатами отруїлися 252 людини

Раніше, в одній із шкіл Запоріжжя після інциденту із розпиленням газового балончика до лікарні госпіталізували 28 школярів. У всіх дітей підозра на інгаляційне отруєння.

Зараз ви читаєте новину «В Макіївці масове отруєння питною водою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі