вівторок, 01 серпня 2023 08:00

На Луганщині переповнені морги, окупантів не вивозять

На Луганщині переповнені морги, окупантів не вивозять
У Сватовому повідомляють про трупний запах навколо моргів. Фото: eastnews.ua

На тимчасово окупованій території Луганщини переповнені морги.

Там значно зросли втрати окупантів, вказав начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор у Telegram.

"У підрозділах окупаційних військ значно збільшилась кількість втрат. Тіла загиблих росіян фізично не встигають вивозити з місцевих моргів. Така ситуація останнім часом сталася у Сватовому, де відповідний заклад переповнено вже тиждень, про що свідчить трупний запах навколо", – зазначив Лисогор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На тимчасово окуповані українські території масово завозять росіян та білорусів ‒ ЦНС

У Старобільську загарбники примусово перевели велику кількість персоналу з лікарень до своїх військових госпіталів. Для лікування місцевих жителів не вистачає медиків.

Росіяни обстрілюють позиції українських військ і по території сіл поблизу лінії фронту. Невське і Білогорівка щодоби перебувають під вогнем гармат, "Градів" та мінометів.

"Атакує ворог і з повітря. Вчора завдано удару по Білогорівці, а також по селах Донеччини, які розташовані поряд з адмінмежею з Луганщиною", – додав Лисогор.

Колаборанти з тимчасово окупованої Луганщини готуються до втечі в Росію. РФ планує створити умови для евакуації, а також подальшої інтеграції в суспільно-політичне життя невеликої групи колаборантів, повідомляє Центр національного спротиву.

Окупаційна "адміністрація" Маріуполя розробила план "евакуації" з міста. Ці плани передбачають вивезення до Російської Федерації колаборантів, документації і найбільш цінного майна.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині переповнені морги, окупантів не вивозять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі