понеділок, 22 січня 2024 08:58

Спецтема: Війна Росії проти України

В Авдіївці вже полягло більше росіян, ніж за 10 років у Афганістані

В Авдіївці вже полягло більше росіян, ніж за 10 років у Афганістані
РФ продовжує зазнавати безпрецедентних втрат під час штурмів Авдіївки. Фото: Армія Inform

У "м'ясних" штурмах на Авдіївському напрямку за останні місяці загинуло стільки ж росіян, скільки у десятирічній війні в Афганістані полягло солдатів СРСР.

На фронті на Донбасі окупанти під Авдіївкою продовжують зазнавати рекордних втрат, заявив в ефірі телемарафону офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка Сергій Цехоцький, передає Gazeta.ua.

"Під самою Авдіївкою за 4 місяці штурмів, вдумайтеся тільки, загинуло стільки людей, скільки за 10 років Радянський Союз втратив в Афганістані. Тільки одна Авдіївка. Після цього, як ви пам'ятаєте, СРСР розвалився. Це ж саме чекає на Росію. Не може бути, щоб це не спрацювало", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 11 танків і понад 800 трупів: повідомили нові втрати РФ в Україні

Російському диктатору Володимиру Путіну доведеться виправдовуватися за втрати РФ в Україні, упевнений Цехоцький. Він нагадав, що Башкортостан вже почав запитувати, чому втрати такі глобальні.

"Згодом це зроблять й інші регіони, адже мішки і шматки тіл починають повертатися до Росії", - додав офіцер ЗСУ.

На півдні Авдіївки російські війська нібито просунулися в районі ресторану "Царська охота" вздовж вулиці Соборної та вздовж смуги дерев на південному заході населеного пункту на Донеччині. Про це свідчать геолокаційні кадри за 21 січня, повідомив Інститут вивчення війни (ISW). Аналітики США також показали актуальні карти війни в Україні.

Зараз ви читаєте новину «В Авдіївці вже полягло більше росіян, ніж за 10 років у Афганістані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі