четвер, 10 березня 2022 07:15

Українські захисники готові до бою за Київ - Генштаб ЗСУ

Українські захисники готові до бою за Київ - Генштаб ЗСУ
Триває 15 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: .facebook.com/GeneralStaff.ua/photos

Українські захисники тримають оборону Києва і готові відбивати атаку російських окупантів.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 10 березня.

"Угруповання сил і засобів оборони Києва перебуває в постійній готовності до відбиття наступу противника, наносить вогневе ураження наступальним угрупованням окупантів та утримує визначені оборонні рубежі", - йдеться у повідомленні.

Сили оборони України продовжують стримувати наступ ворога у Донецькому, Слобожанському та частині Таврійського напрямків. Захищають Харків та Охтирку.

"Основні зусилля зосереджуються на недопущенні просування противника в південно-східному напрямку. Триває кругова оборона Маріуполя. Продовжується прикриття державного кордону з Республікою Білорусь", - додали у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США підрахували кількість вбитих військових РФ в Україні

На Сіверщині українські захисники утримують оборону Чернігова. Намагаються стримати просування ворога в напрямку Києва.

Також здійснюється стримування противника у напрямках на Кривий Ріг, Миколаїв, Вознесенськ та населений пункт Нововоронцовка Херсонської області.

"На інших напрямках угруповання військ проводять стабілізаційну операцію та виконують завдання територіальної оборони", - зазначили в ЗСУ.

Протягом останніх двох діб винищувальна авіація та підрозділи зенітно-ракетних військ ЗСУ знищили чотири штурмовики Су-25 та два вертольоти противника.

"Противник знизив темпи наступу, його особовий склад деморалізований. Значно збільшилась кількість випадків дезертирства та мародерства", - резюмували у Генштабі.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Українські захисники готові до бою за Київ - Генштаб ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі