субота, 24 серпня 2019 18:06

Україна може припинити демонтаж споруд у Станиці Луганській

Українська сторона в суботу, 24 серпня, розпочала демонтаж фортифікаційних споруд біля зруйнованого мосту через Сіверський Донець у Станиці Луганській.

  Фото: прес-центр ООС
Фото: прес-центр ООС

О 10.35 суботи після обстеження на наявність вибухонебезпечних предметів група ДСНС України розпочала демонтаж фортифікаційної споруди опорного пункту та її розбирання, повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил.

  Фото: прес-центр ООС
Фото: прес-центр ООС

Станом на 11.15 розрахунок піротехнічного підрозділу ДСНС демонтував 10 одиниць покришок на ближньому до зруйнованого мосту опорному пункті.

  Фото: прес-центр ООС
Фото: прес-центр ООС

Українська сторона СЦКК наголошує: "у разі відсутності синхронних дій з боку російських найманців та їхніх збройних формувань українська сторона змушена буде припинити зазначені вище роботи. Зазначаємо, що станом на 12.00 годину з боку окупаційної влади будь яких інженерних робіт не проводиться".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як під носом у окупантів відзначили День прапора - добірка фото

1 липня у Станиці-Луганській відбулося розведення збройних сил від лінії розмежування.

21 липня у Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи домовилисяз 1 серпня ремонтувати міст та розміновувати прилеглі до мосту території у Станиці Луганській.

1 серпня Державна служба з надзвичайних ситуацій України почала розміновувати територію біля зруйнованого мосту у Станиці Луганській.

20 серпня Українська сторона СЦКК заявила, що українська сторона приступила до демонтажу фортифікаційних споруд, а російська сторона не надала згоду на демонтаж фортифікаційних споруд, тому на окупованій території не почали синхронний демонтаж – і українська сторона змушена була припинити роботи.

Українська сторона повідомила спецпредставника голови ОБСЄ в Україні та у ТКГ Мартіна Сайдіка про закінчення робіт із розмінування біля мосту в Станиці Луганській.

Зараз ви читаєте новину «Україна може припинити демонтаж споруд у Станиці Луганській». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі