субота, 24 вересня 2022 08:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Указ Путіна про часткову мобілізацію під загрозою невиконання – ISW

Указ Путіна про часткову мобілізацію під загрозою невиконання – ISW
21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію росіян. Фото: facebook.com/MIDRussia

У Російській Федерації, найімовірніше, не зможуть створити мобілізовані резерви навіть низької якості, якщо Кремль швидко не вирішить фундаментальні та системні проблеми.

Водночас російська мобілізаційна система щосили намагається виконати поставлене диктатором Володимиром Путіним завдання, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) за підсумками 23 вересня.

Аналітики зазначили, що провоєнна спільнота блогерів РФ закликає Кремль швидко розв'язувати мобілізаційні питання, але він навряд чи зможе задовольнити їхні вимоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська мобілізація провалиться – Тhe Guardian

Розбіжності з указом про мобілізацію та із заявами президента РФ Володимира Путіна про категорії чоловіків, що звільняються від мобілізації, також викликають гнів та недовіру до Москви.

Непорівнянні процеси мобілізації у різних регіонах можуть посилити соціальну напруженість у Росії, припустили аналітики.

Протести, напади на призовні пункти та акти вандалізму відбулися по всій Росії у перші 48 год. після оголошення часткової мобілізації.

21 вересня Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію росіян. Призову підлягатимуть нібито тільки громадяни, які перебувають у запасі. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу говорить про 300 тис. резервістів, яких планують призвати.

У Росії почалися акції протесту проти мобілізації, невдоволених затримували. У Москві та Воронежі затриманим почали видавати повістки до військкоматів.

Оголошення мобілізації на 210-й день війни проти України показувало, як у Кремля "все йде за планом", вважають в Україні та за кордоном.

Президент Володимир Зеленський закликав росіян виходити на вулиці та протестувати. Він нагадав їм про 55 тис. ліквідованих російських солдатів в Україні й пояснив, що протести для росіян – єдиний спосіб не потрапити на фронт і врятувати своє життя.

Зараз ви читаєте новину «Указ Путіна про часткову мобілізацію під загрозою невиконання – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі